Harapes si po roce mlčení podal Margitu: Exmanžela Hany Zagorové trefil do živého

131671
Sdílejte

Hanku jsme vídali po boku Vlastíka, jak mu říkala, na společenských večírcích, plesech a dokonce spolu nazpívali několik duet. Píseň Jen pár dní patří v Česku dodnes k nejslavnějším. „Vznikla jen náhodou pro pořad Dva z jednoho města. Hanička byla tak jemná a něžná. Tvořili jsme spolu krásný pár a lidé nás měli rádi. Na jevišti jsme u této písně i tancovali. Dodnes na to číslo mnozí včetně mě rádi vzpomínají,“ vyznává se nostalgicky.

Během manželství získal Harapes prestižní cenu Televizní rolnička a spřátelil se s mnoha prominentními osobnostmi.„Hana velmi ráda pořádala různé veselé večírky. Tam jsem měl možnost seznámit se s Ljubou Hermanovou, Olgou Schoberovou, se Stellou Zázvorkovou, s Jiřinou Bohdalovou či Jitkou Zelenohorskou. Ljuba uměla ve vysokém věku udělat provázek. Byla neuvěřitelná. Vyzkoušeli jsme si spolu i zvedačku,“ prozrazuje.

Mezi hosty do Zagorovy podkrovního bytu na Chodské ulici v Praze občas zajel i operní zpěvák Štefan Margita. „Znal jsem ho ještě z Košic, kde chodil se svou klavíristkou na moje představení. Někdy jsme po skončení ještě spolu poseděli, vždy s ním byla zábava,“ popsal baletní mistr svého budoucího soka v lásce.

Nezanevřeli na sebe

Začátek konce manželství Hany Zagorové a Vlastimila Harapese nastal, když oba Margita pozval na své představení do Mnichova. „Já jsem nemohl, tak šla Hana s kamarádkou. Když se vrátila, řekla mi, že se nechce rozvádět, ale zamilovala se do hlasu. Řekl jsem jí – jen jdi za hlasem svého srdce a mě odpal pryč. Tak se také stalo. Asi byla ráda, že jsem jí to usnadnil,“ uvažuje Harapes.

Na léta v manželství nedá dopustit, nepříjemnou vzpomínku má jen na poslední rozhovor. „Ten opravdu nebyl příjemný, ale to už je pryč,“ mávne rukou. Jak známo, Hana Zagorová se za Štěpána Margity vdávala jen den po rozvodu. Ostré vášně bývalých manželů brzy opadly a zůstaly v kontaktu.„Se Štefanem jsme se moc nezkamarádili, ale byl jsem je párkrát navštívit iv jejich novém bytě v Podolí. Měly to tam hezké,“ říká bývalý tanečník.

Kam dál?

Podívejte se, co si čeští sportovci oblečou pro start olympiády : Batikovaný župan, plášť z chemie? Kolekce rozdělila internet, chválu pějí slavní

Svatební veselí hokejového mistra světa Davida Tomáška : : Chlastačka s trofejí!

Velký návrat Terezy Brodské do ULICE

Pařmenka Bohdalová to rozjela ve Varech na festivalu : Řádila na parketu s fešným mladíkem

„Romane, skoč!“ žačka deváté třídy v obci Parchovany byla obviněna z účasti na sebevraždě svého spolužáka. Údajně ho povzbuzovala, aby skočil ze střechy školy

Další články