Toto je důvod proč vás v noci bolí dolní končetiny: Všechny možné příčiny a co dělat. Některé situace vyžadují okamžitou návštěvu lékaře!

1554
Sdílejte

9 hlavních důvodů, proč vás v noci bolí nohy!
Mezi běžné příčiny mohou patřit:
Svalové křeče: Mohou být způsobeny dehydratací a nízkou hladinou elektrolytů, například soli.
Zánět svalů nebo šlach: Může být způsoben zraněním nebo nadměrným používáním nohou.
Zlomené kosti
Krevní sraženiny, například hluboká žilní trombóza : Mohou být způsobeny poraněním žil na nohou, onemocněním postihujícím žíly, nehybností, obezitou, nedávnou operací, těhotenstvím nebo porodem v posledních šesti měsících, zlomeninou kosti v bedrech, pánvi.
Křečové žíly: Příčinou jsou slabé nebo poškozené stěny a chlopně žil. Příčinou může být: obezita, sedavý způsob života, těhotenství, nádor, genetická predispozice
Periferní arteriální onemocnění: Hlavní příčinou je hromadění tukového povlaku v tepnách (ateroskleróza), které je často spojeno s kouřením, cukrovkou, kardiovaskulárními onemocněními, vysokou hladinou cholesterolu a vysokým krevním tlakem, obezitou, pokročilým věkem.

  • Periferní neuropatie: Způsobena poškozením nebo stisknutím nervu.
  • Těhotenství: Bolest nohou v noci během těhotenství je běžná a může být způsobena zvýšeným objemem krve během těhotenství, dodatečným zatížením těla větší hmotností než obvykle.
  • Dna : Forma zánětlivé artritidy, která může být bolestivá v důsledku nadbytku kyseliny močové v těle. Často ho způsobuje konzumace potravin s vysokým obsahem sloučenin zvaných puriny, jako jsou alkoholické nápoje, některé mořské plody a měkkýši, některé druhy masa, potraviny s vysokým obsahem tuku, nealkoholické nápoje atp.

Jaké jsou způsoby léčby bolesti nohou v noci
Léčba nočních bolestí dolních končetin závisí na příčině. Pokud je bolest dolních končetin v noci způsobena svalovými křečemi, léčba může zahrnovat:

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články