KORUNOVACE KARLA III. ONLINE: Král poruší tradici, další ponížení Harryho!

2286
Sdílejte

Olej použitý na pomazání krále bude čistě rostlinný , zatímco olej na Alžbětině korunovaci obsahoval ambru, která vzniká v trávicím traktu vorvana tuponosého. Olej použitý na Karlově korunovaci bude olivový a vůni mu dodá sezam, jasmín, skořice, neroli, benzoin, jantar či pomerančový květ.

Průvod z Buckinghamského paláce do Westminsterského opatství pojede výrazně kratší cestou než v roce 1953 – bude přibližně jen dvoukilometrová, zatímco při předchozí korunovaci měřila až osm kilometrů.

V doprovodu bude pochodovat méně než 4000 vojáků, v roce 1953 jich bylo až 29.000.

Britský král také cestou na korunovaci poruší tradici a místo 260letého zlatého kočáru použije modernější a pohodlnější kočár, který vyrobili před 11 lety v Austrálii u příležitosti diamantového jubilea Alžběty II. Tento kočár má pružení, vytápění i klimatizaci. Ve starém zlatém kočáru, který váží čtyři tuny, se převeze jen cestou zpět do Buckinghamského paláce.

08:45  Westminsterské opatství bylo od 25. dubna nepřístupné pro veřejnost. Probíhaly tam přípravy na tuto výjimečnou událost. Podívejte se všechno je tam dokonale připraveno ke korunovaci. 

08:30 Británie a její obyvatelé se probuzí do výjimečného rána. Ulice jsou plné policistů, kteří dohlížejí na pořádek.

Kam dál?

Herečka Shannen Dohertyová nedávno otevřeně promluvila o svém boji s rakovinou. Rakovinné buňky se u mě změnily, je to jako budíček, říká

Herec Oldřich Vlach se potýká se zdravotními problémy a zrušil veškeré své pracovní závazky, včetně odpojení telefonu

Podívejte se, co si čeští sportovci oblečou pro start olympiády : Batikovaný župan, plášť z chemie? Kolekce rozdělila internet, chválu pějí slavní

Svatební veselí hokejového mistra světa Davida Tomáška : : Chlastačka s trofejí!

Velký návrat Terezy Brodské do ULICE

Další články