KORUNOVACE KARLA III. ONLINE: Král poruší tradici, další ponížení Harryho!

2286
Sdílejte

9:10  Korunovace Karla III. se od matčiny před 70 let bude lišit

Na Alžbětině korunovaci v roce 1953 bylo zhruba 8 tisíc hostů, nyní dostalo pozvání zhruba 2 tisíc hostů. Ceremonie bude kratší (u Alžběty trvala tři hodiny, nyní bude dvouhodinová) a méně pompézní . Od hostů se zřejmě bude vyžadovat méně slavnostní oblečení. Korunky na hlavách budou mít pravděpodobně jen kotníky královské rodiny, ostatní šlechtičné budou moci mít klobouky.

Alžbětina korunovace se jako vůbec první vysílala v televizi. V době online streamování budou moci Karlovu korunovaci sledovat živě lidé po celém světě.

Od korunovace Alžběty II. se změnila náboženská struktura obyvatelstva v Británii. Aktivní roli v ceremonii tak dostanou i představitelé buddhismu, hinduismu, islámu, judaismu a sikhismu . Toto odráží i Karelův příslib, že bude ochráncem víry, a ne ochráncem víry.

Ceremonie bude také poprvé obsahovat řecké pravoslavné zpěvy. Stane se tak na počest Karlova otce prince Philipa, který pocházel z řecké královské rodiny.

Slib věrnosti dosud skládali králi šlechtici. Nyní ho složí pouze jeden, Karelův syn William , a následně canterburský arcibiskup Justin Welby vyzve všechny přítomné i ty Brity, kteří budou obřad sledovat prostřednictvím přenosu, aby se ke slibu věrnosti připojili.

Kam dál?

Herečka Shannen Dohertyová nedávno otevřeně promluvila o svém boji s rakovinou. Rakovinné buňky se u mě změnily, je to jako budíček, říká

Herec Oldřich Vlach se potýká se zdravotními problémy a zrušil veškeré své pracovní závazky, včetně odpojení telefonu

Podívejte se, co si čeští sportovci oblečou pro start olympiády : Batikovaný župan, plášť z chemie? Kolekce rozdělila internet, chválu pějí slavní

Svatební veselí hokejového mistra světa Davida Tomáška : : Chlastačka s trofejí!

Velký návrat Terezy Brodské do ULICE

Další články