Česko zasáhla smutná zpráva : Zemřel dramatik, herec a spisovatel Ivan Vyskočil

2684
Sdílejte

Zemřel Ivan Vyskočil. Autor divadelních a rozhlasových her, spisovatel a herec se dožil 94 let.

Zemřel Ivan Vyskočil. Spisovatel, pedagog, dramatik i příležitostný herec patří k zásadním postavám českého poválečného divadla. Ve čtvrtek mu bylo 94 let. Spoluzakládal Divadlo Na zábradlí, spolu s Jiřím Suchým vymyslel takzvané text-appealy. Filmoví diváci ho budou znát z menší role profesora Syřiště z filmu Kamarád do deště.

Vyskočil byl autorem řady divadelních a rozhlasových her, napsal sbírky povídek a zahrál si také v několika filmech, například O slavnosti a hostech, Prodavač humoru, Kam, pánové, kam jdete, Faunovo velmi pozdní odpoledne, Něžný barbar, Král Ubu či Hezké chvilky bez záruky.

O jeho smrti informoval prorektor Akademie múzických umění Jan Hančil na Facebooku. „Je to člověk, který byl neuvěřitelně celý. Nikdy jsem nezažil nikoho, kdo by byl tak soudržný, tak dokonale svůj a skrze své lidství, skrze svou zranitelnost, bojovnost, štědrost otevíral lidem celé světy,“ řekl Hančil ČTK.

Kam dál?

Vztahy Vlastimila Harapese: O své první ženě Eleně moc nemluvil, druhou mu přebral kolega

Z Ulice odchází Vilma Nyklová : Byla v seriálu od roku 2005

Juraj Cintula, muž, který provedl atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, se v minulosti sám stal obětí útoku

Diváci Výměny manželek zuří : Bordel před domem, smrad z cigaret, akty v obýváku a hnusné týrání psa. Vezměte jim to nebohé zvíře…

Fica operovali dva lékařské týmy. Operace trvala pět hodin, jeho stav je velmi vážný

Další články