10leté dítě musí zaplatit dluhy své matky, která ho léta zanedbávala a zneužívala

1136
Sdílejte

Je pravda, že soud zrušil rozhodnutí s odůvodněním, že písemnost nebyla účinně doručena zákonným zástupcem Premeka. Vymáhání bylo zastaveno, ale pěstounská rodina se obává, že soudní exekutor se brzy opět objeví u dveří. Je možné, že byt dítěte půjde „na dražbu“.

„Je hanebné udělat něco takového dítěti“

Premek je velmi talentovaný kluk. Jak se ukázalo, má nadprůměrnou inteligenci 122 IQ. Pěstounští rodiče poslali Premeka do soukromé školy, za kterou platí sami. Snaží se poskytnout chlapci všechno nejlepší. Teprve nyní, u cizích lidí, 10leté dítě zjistilo, co znamená skutečný domov.

,,Když k nám Premek přišel, byl zanedbáván. To se dělo od narození po celou dobu. Když k nám přišel v roce 2020, měl o dvě čísla menší boty a prosil, aby nedostal kaši k snídani. Nenávidí ji a byl nucen ji jíst každý den. Byl to jeho jediný sen: nejíst kaši,” – říká paní Monika Bajerová, která spolu s manželem vede neprofesionální pěstounskou rodinu.

Proč nikdo nezkontroloval, jaká je situace chlapce? Proč se vůbec stalo, že 10leté dítě, kterému ublížila jeho matka, má být nyní bráno na zodpovědnost za její dluhy?

Kam dál?

Žena zneužila svého stavu po prodělané mrtvici. Před lékaři a sociálními pracovníky zveličovala své problémy tak, aby měla nárok na co největší invalidní důchod a další dávky. Jezdila na dovolené a festivaly

Pes, který se ztratil před dvěma lety se našel 1600 kilometrů daleko

Zoufalá rodina na Liberecku přišla o střechu nad hlavou a to vše kvůli elektrické čtyřkolce! Koukáte, jak vám domov hoří před očima, pláče dcera

Na Kladensku se v hasičské nádrži utopilo malé dítě

Známý lékař to řekl na rovinu: ,,Nejčastěji je člověk nemocný z lenosti a chamtivosti!“

Další články