Ničivý požár v Banské Štiavnici: Mimořádná situace! Policie zahájila trestní stíhání

6925
Sdílejte

Situace v souvislosti s rozsáhlým požárem v centru Banské Štiavnice je stabilizovaná, hasiči však nadále pracují na likvidaci ohnisek.

Primátorka města Nadežda Babiaková vyhlásila v důsledku požáru mimořádnou situaci. Informovala o tom mluvčí Ministerstva vnitra SR Zuzana Eliášová.

„Probíhá likvidace a lokalizace ohnisek spolu s opatřeními k zamezení opětovného rozšíření požáru,“ přiblížila Eliášová. Jak dodala, vedení města v důsledku požáru vyhlásilo mimořádnou situaci, obyvatelé byli informováni místním rozhlasem.

„Při mimořádné situaci nedošlo k následkům na životě a zdraví kromě mírné intoxikace jednoho příslušníka, hasiče dobrovolníka,“ dodala Eliášová.

Aktualizované 12:45

Rozsáhlý požár v centru Banské Štiavnice se hasičům podařilo zlikvidovat, situaci však budou nadále monitorovat. Uvedla to mluvčí Krajského ředitelství Hasičského a záchranného sboru v Banské Bystrici Júlia Zeleňáková.

„Likvidace požáru probíhala do pozdních nočních hodin. Dohášení skrytých ohnisek a monitorování objektů bylo prováděno po celou noc. Aktuálně probíhá na místě události kromě neustálého monitorování i odčerpávání vody z objektů a postupné stahování hasičské techniky na hasičské stanice,“ přiblížila Zeleňáková . Požárem zasažená oblast historického centra Banské Štiavnice je pro veřejnost nadále uzavřena. V součinnosti s policejními složkami zde pokračuje zjišťování příčiny vzniku požáru.

Kam dál?

Smutný konec dovolené v Alpách. Před zraky manžela a dětí se žena zřítila ze 150 m do údolí. Visela za oblečení z lanovky, které ji neudrželo

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Osudové rozhodnutí : Marcela nastoupila do autobusu smrti, ve kterém neměla být. Rodiče odhalili poslední okamžiky

Žena zneužila svého stavu po prodělané mrtvici. Před lékaři a sociálními pracovníky zveličovala své problémy tak, aby měla nárok na co největší invalidní důchod a další dávky. Jezdila na dovolené a festivaly

Další články