Jaký dopad má digitální éra na děti? Jaké negativní věci to přináší? Po přečtení možná svému dítěti zakážete mobil i počítač!

8144
Sdílejte

Dětský mozek vyžaduje nové věci, zážitky, představy a řešit stále složitější věci. Tímto dáte mozku svého dítěte to nejlepší, co můžete. Pokud ale dítě místo rozvíjení mozku sleduje pouze obrazovku, objeví se negativní výsledky jeho vývoje.

Zábava dětí

Můžeme porovnat děti před několika desítkami let s dnešními. Jejich aktivita je zcela odlišná. Dříve děti vše kolem sebe zkoumaly.

Vědci zjistili, že zkoumaný prostor dítětem se dnes zmenšil až o 90%. Dříve se děti pohybovaly venku i dál od domu, dnešní děti jsou převážně zavřené doma nebo v jiné místnosti. Pokud vyjdou ven, znají jen několik metrů kolem domu.

Stejnorodá činnost

Objevují se názory, že i telefon nebo počítač dítěti přece něco dá, ale pravdou je, že činnost na elektronických zařízení je velmi monotónní.

Venku dítě může objevit mnohem víc nových podnětů, které může poznat a zkoumat. Dalším problémem je také ochabování svalů, protože dítě sedící u počítače své svaly nezaměstnává. Tím dochází k problémům s pohybovým aparátem.

Inteligence

Někteří lidé se domnívají, že dnešní děti jsou mnohem inteligentnější než děti z dřívější doby. Jediné co ale dnešní děti umí je, vyhledávat informace pomocí internetu. Pokud nastane problém, který mají řešit sami bez pomoci internetu, nezvládnou ji.

Kam dál?

Za nehty a vlasy utratila půl milionu. Manželka dubajského milionáře dostává měsíčně tolik peněz, že neví, co s nimi

Ženy s malými dětmi si stěžují, že nemají dostatek pracovních možností

Smutný konec dovolené v Alpách. Před zraky manžela a dětí se žena zřítila ze 150 m do údolí. Visela za oblečení z lanovky, které ji neudrželo

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Další články