Podívejte, co se stane v pátek třináctého 2029: Vědci promluvili, reálná hrozba pro Zemi?!

1107
Sdílejte

Co když Apohis do Země narazí?
Předpovědět efekt asteroidu podobného Apophisu, kdyby zasáhl Ze, není jednoduché. V geologických záznamech naší planety se nic podobného nenachází. Jiné objekty byly buď mnohem větší, než například asteroid, který před 66 miliony let vyhubil dinosaurů, nebo mnohem menší. Jsou zde ještě faktory jako velikost, hustota a hmotnost asteroidu či úhel a rychlost dopadu. „Velikost a rychlost jsou hlavními faktory, ale důležitá je i povaha cílového místa. Dojde-li k nárazu v oceánu, může způsobit nebezpečné tsunami, na souši se tas vyprodukuje mnohem více vyvrženého prachu. A samozřejmě hlavním faktorem je, jak blízko k dopadu dojde k lidské populaci,“ přiblížil profesor na Katedře vědy a inženýrství Země na Imperial College London Gareth Collinse-mailu.

Pokud by Apophis narazil do Země rychlostí 72 000 km/h, což je průměrná rychlost asteroidů, uvolněná energie by dosáhla asi deseti miliard joulů. To odpovídá výbuchu globálního jaderného arzenálu. Bylo by to asi 100 000krát více než energie Čeljabinského meteoru a milionkrát více energie než bomby shozené na Hirošimu.

Kam dál?

Za nehty a vlasy utratila půl milionu. Manželka dubajského milionáře dostává měsíčně tolik peněz, že neví, co s nimi

Ženy s malými dětmi si stěžují, že nemají dostatek pracovních možností

Smutný konec dovolené v Alpách. Před zraky manžela a dětí se žena zřítila ze 150 m do údolí. Visela za oblečení z lanovky, které ji neudrželo

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Další články