Postup:
1. Vlašské oříšky, cukr, vejce, kakao a žloutek utřeme do jednotné hmoty, ze které oddělujeme menší kousky a vytváříme kuličky velikosti vlašského oříšku.
2. Ukládáme je na papírem vyložený pečící plech a jemně je přitiskneme, abychom vytvořili prostor na krém.
3. Mixérem vyšleháme bílek s moučkovým cukrem a citrónovou šťávou do pěny, přidáme mouku a vařečkou promícháme. Krém dáme do cukrářského sáčku a navrstvíme na každou kuličku.
4. Takto připravené knoflíky vložíme do předem vyhřáté trouby a sušíme cca jednu hodinu (záleží na velikosti) při teplotě 60 stupňů.
Vrch ozdobíme celou polovinou oříšku (pokud nemáte, posekejte oříšky, také to vypadá super).
Kam dál?
- 40 koláčků z jednoho vejce : Upečené za 15 minut a chutnají lépe než z cukrárny – udělejte rovnou z dvojité dávky !
- Když viděla, co přinesli z lesa, zajásala! Za 30 minut už servírovala jejich bohatý úlovek. V terině nezbyla ani kapička!
- Rýži zasypala salátem a houbami. Za 15 minut servírovala takovou dobrotu, po které se všichni olizovali ještě druhý den.
- Žravé řezy se zakysanou smetanou: Jeden úžasný piškot s mandarinkami, krémem a ovocným želé !