Tohle si Hana Zagorová nezasloužila: Nechutný útok starosty její rodné vesnice! Slova, která bolí

11617
Sdílejte

Rodnou vesnici Hany Zagorové zpěvaččina smrt až tak nezasáhla. Důvod? „Měla nás v paži. Celé Petřkovice,“ vyčítá její starosta.

Během kariéry Hany Zagorové (†75) vzniklo jen velmi málo mediálních výstupů, ve kterých by nezmiňovala šťastné dětství. Přežila ho s rodiči, se sestrou, babičkou as tetou ve velké vile ve vesnici Petřkovice, které jsou dnes součástí Ostravy. Hana a její sestra Evelyn se odtud poměrně brzy odstěhovali do Prahy a pár let poté je následovali rodiče. Patrovou vilu se třemi terasami a obrovskou zahradou prodali a od té doby chátrá.

„Kdysi to byl nejkrásnější dům ve vesnici, dnes je to staré, ošklivé a zpustlé,“ povzdechl si starosta vesnice Ivo Mikulica, když jsme se s ním zkontaktovali. Podle jeho slov se na kdysi vychycené adrese vystřídalo několik majitelů i podnájemníků, ale žádný z nich se o nemovitost nedokázal postarat tak jako Zagorovci. „Před časem tam bývali nějací feťáci, teď vlastně ani nevím, komu patří,“ dodal.

Starosta má těžké srdce i na slavnou, nedávno zesnulou umělkyni. „Pravidelně jsme ji k nám jako naši rodačku zvali, ale nikdy nepřišla. O Petřkovicích často mluvila, ale jinak se k nám moc nehlásila,“ konstatoval.

Zpustošený dům
Po drsných slovech starosty Petřkovic jsme se do míst, kde Hana Zagorová trávila dětství a pubertu, vydali osobně. „Fotíte si dům Haničky? To byla velmi slušná a dobrá rodina. Znala jsem je všechny, ještě i starého Zagoru, toho pana fotografa,“ promluvila k nám starší paní.

Když namítáme, že otec Hany Zagorové byl stavební inženýr, přehodí, že myslí zpěvaččina děda Pavla Zagoru. „On byl ještě Zagóra s dlouhým ó. Tady nedaleko v Hlučíně měl kino a fotoateliér. Během války se tam vojáci chodili fotografovat, aby na nich měli rodiče památku, kdyby na frontě padli,“ upřesňuje.

Kam dál?

Podívejte se, co si čeští sportovci oblečou pro start olympiády : Batikovaný župan, plášť z chemie? Kolekce rozdělila internet, chválu pějí slavní

Svatební veselí hokejového mistra světa Davida Tomáška : : Chlastačka s trofejí!

Velký návrat Terezy Brodské do ULICE

Pařmenka Bohdalová to rozjela ve Varech na festivalu : Řádila na parketu s fešným mladíkem

„Romane, skoč!“ žačka deváté třídy v obci Parchovany byla obviněna z účasti na sebevraždě svého spolužáka. Údajně ho povzbuzovala, aby skočil ze střechy školy

Další články