Příprava
1. Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, kvásek pak dobře uhněteme s ostatními surovinami kromě másla. Máslo přidáme trochu později, aby vzniklo světlé těsto, dobře uhněteme a necháme vykynout na dvojnásobek.
2. Těsto rozválíme na tloušťku asi 3 mm, nakrájíme na 10 cm kostičky a do středu dáme lžíci tvarohové nádivky. Vypracujeme placičku (rohy čtverců uprostřed spojím, jeden na ně stočím) a v dostatečné vzdálenosti je poklademe na pečící papír, necháme asi 15-20 minut odležet a potřeme celým vajíčkem.
3. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a pečeme do zlatohněda.
DOBROU CHUŤ! ❤️
Kam dál?
- Nejlepší jahodový dezert na světě bez pečení! (VIDEO)
- Úžasný Norský pěnový zákusek: Ještě jsem nejedla něco tak fantastického – neuvěřitelně jemný, chutný a lehký jako dech !
- Domácí čokoládové bonbóny, lepší než z obchodu: Nejúžasnější sladké pokušení připravené za pár minut ! VIDEO RECEPT
- Bleskový nepečený pamlsek z kysané smetany a Salka za 10 minut: Nejlepší krémový dezert s ovocem, jaký ochutnáte!