MIMOŘÁDNĚ dobrá zpráva! Převratný objev vědců: Úspěšně testovali virus, který ničí rakovinové buňky

1543
Sdílejte

Kevin Harrington, který výzkum vede, řekl, že reakce pacientů s různými typy rakoviny v pokročilém stadiu na léčbu byla „opravdu ohromující“.

„Vidět tak dobrou reakci v rané fázi klinického výzkumu je vzácné, protože jeho hlavním cílem je zkoumat bezpečnost léčby,“ uvedl. „Velmi rád bych viděl, jestli budeme sledovat takové úspěchy, až léčbu nasadíme u většího počtu pacientů,“ dodal.

Vědci už jednou virus použili
BBC píše, že to není poprvé, kdy vědci k léčbě rakoviny použili virus. Proti rakovině kůže v pokročilém stupni již několik let lékaři nasazují vakcínu zvanou T-Vec, která je založena také na modifikované variantě viru herpes simplex. Podle Harringtona je RP2 vylepšenou verzí terapie T-Věc. „Má jiné modifikace viru a když se dostane do buňky nádoru, efektivně podepíše rozsudek smrti nad nimi,“ řekl.

Článek pokračuje na další straně

Kam dál?

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Sprchovat se ráno nebo večer? Odborníci mají jasno. Jejich zjištění asi nikoho moc nepotěší

Další články