POSTUP
1. Těsto: Vyšleháme sníh z 5 bílků, 5 lžic cukru krupice a se špetkou soli. Přidáváme k tomu postupně za stálého šlehání (na nejnižší stupeň) 5 žloutků, 4 lžíce horké vody a 3 lžíce oleje, nakonec 7 lžic polohrubé mouky s 1/2 prášku do pečiva a trochou kakaa. Na vymazaném a vysypaném plechu 30 x 40 cm pečeme na 180°C 15 – 20 minut.
2. Krém: Ušleháme šlehačku. Pomazánková másla s cukry a tvarohem důkladně vyšleháme a ručně jemně vmícháme ušlehanou šlehačku.
3. Na upečený a vychladlý korpus natřeme třetinu krému, rozložíme kolečka banánů těsně vedle sebe, natřeme druhou třetinu krému. Uvaříme hrnek silné kávy a necháme vychladnout. Do kávy namáčíme piškoty a uložíme vedle sebe na krém. Nahoře rozetřeme zbytek krému a posypeme strouhanou čokoládou a můžeme ozdobit i ovocem.
Přejeme dobrou chuť a pokud se Vám recept líbí, sdílejte jej i se svými přáteli.
Kam dál?
- Luxusní kefírové buchty, na kterých si jistě pochutnáte !
- Pouhých 150 gramů masa a mnoho karbanátků na stole: Levný recept na vynikající a šťavnaté karbanátky !
- S tímto zákuskem máte úspěch zaručen: Domácí ořechovo-žloutkové řezy podle ověřeného receptu – každý je miluje !
- Luxusní pomazánka za 5 minut, na kterou potřebujete jen 3 suroviny. Věřte, že takovou svěží chuť jste ještě nezažili!