Venušin broskvový dort: Svěží chuť, která vás dostane !

2092
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

Příprava:
1. Upečeme piškot: bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhou pěnu, ke konci šlehání přidáme cukr, když je pěna tuhá a lesklá, přimícháme po jednom žloutku, za stálého míchání přiléváme olej. Přidáme mouku s práškem do pečiva a jen krátce mícháme, dokud se suroviny nespojí.
2. Hotové těsto vylijeme na plech o rozměrech 36 × 24 cm vystlaný pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů (nahoru-dolů), pečeme asi 30 minut na suchou tyčinku. Upečený koláč necháme úplně vychladnout.
3. Vychladlou piškot vyjmeme z pekáče a překrojíme na polovinu. Jednu polovinu vložíme zpět na plech vystlaný pečícím papírem,
mezitím si v 500 ml horké vody rozpustíme 3 broskvové želé a necháme vychladnout.
4. Nalijte broskve se sirupem do hrnce. Míchejte do hladka a nastavte na plyn. Přivedeme k varu, odstavíme z plynu. Nalijte jedno broskvové želé a míchejte, dokud se nerozpustí, poté horkou broskvovou pěnu natřeme na piškot a navrch poklademe vrstvu sušenek. Necháme stranou, dokud pěna neztuhne.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články