SUROVINY:
450 g zelených fazolek, ořezaných a nakrájených na kousky
2 velké brambory, nakrájené na kostičky
225 g tříbarevných těstovin nebo jiných krátkých těstovin, které máte rádi
⅓ hrnku čerstvě vymačkané citronové šťávy
2 stroužky česneku, jemně nasekané
⅓ hrnku olivového oleje
1 lžička sušeného oregana
½ lžičky soli
¼ lžičky čerstvě mletého černého pepře
2 hrnky rozpůlených cherry rajčat
½ šálku nasekané čerstvé bazalky
¼ šálku nasekané čerstvé plocholisté petrželky
250 g tuňáka z konzervy, okapaného (nebo tepelně zpracovaného)
POSTUP:
- Zelené fazolky vařte ve velkém hrnci s osolenou vodou 4-5 minut za občasného míchání. Scedíme a dáme stranou.
- Do stejného hrnce přidejte brambory a vařte je asi 8-10 minut, dokud nezměknou, ale stále si drží tvar. Slijte je a dejte stranou.
- Ve stejném hrnci uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Slijte je a dejte stranou.
- Do malé misky přidejte citronovou šťávu, česnek, olivový olej, oregano, sůl a pepř. Rozšlehejte a promíchejte.
- Rajčata, bazalku a petrželku dejte do velké mísy. Přidejte tuňáka. Přidejte uvařené zelené fazolky, brambory a těstoviny.
- Zalijte zálivkou a dobře promíchejte.
- Přeji dobrou chuť!
NUTRIČNÍ HODNOTY NA 1 PORCI:
Kalorie: 417 kcal, Sacharidy: 59 g, Bílkoviny: 18 g, Tuky: 13,5 g, Cholesterol: 15,3 mg, Sodík: 318 mg, Cukr: 6,4 g, Vitamín A: 120 μg, Vitamín C: 69,3 mg