Tvarohový koláč v křehkém těstíčku s broskvemi: Lahůdka ke kávičce !

2739
Sdílejte

1. Obdélníkovou dortovou formu o rozměrech 20 x 30 cm vyložte pečícím papírem. Do mísy nasypte mouku, přidejte sůl, prášek do pečiva, kakao, perníkový pepř, cukr. Vše spolu smíchejte. Přidejte na kostičky nakrájené studené máslo. Přísady rozdrťte na jemnou drobenku (prsty, mixérem). Přidejte vejce a spojte přísady do hladkého a jednotného těsta. Vytvořte kouli, kterou rozdělte na 2 části.

2. Jednu část těsta vložte do chladničky, druhou část nakrájejte na plátky a vyložte jimi dno formy, přičemž prsty vytvořte rovnoměrnou vrstvu. Popíchejte vidličkou. Troubu předehřejte na 180 °C.

3. Krém: Do mísy vložte asi 1/4 tvarohu, přidejte veškerý cukr a pudinkový prášek. Mixujte na středních otáčkách mixéru přibližně 2 – 3 minuty.
Přidejte zbytek tvarohu, vejce, vanilkový cukr a opět mixujte 1 minutu na vyšších otáčkách, dokud nebude krém hladký. Přilijte smetanu a míchejte, dokud se všechny přísady dobře nespojí.

4. Rozložte na dno, uhlaďte povrch a navrch poklaďte osušené a na plátky nakrájené broskve.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články