Recept na suflé se třemi druhy sýra – dokonalé pohoštění s neopakovatelnou chutí a strukturou

1372
Sdílejte

40 g oleje
40 g hladké mouky,
240 ml mléka,
1 čajová lžička Dijonské hořčice,
1/2 čajové lžičky soli,
1/4 čajové lžičky mleté ​​sladké papriky,
čerstvě namletý pepř (množství podle chuti),
4 velká vajíčka,
50 g strouhaného švýcarského sýra (ementálu),
50 g strouhaného čedaru,
25 g strouhaného parmazánu,
máslo a jemná strouhanka na vysypání zapékacích misek,
strouhaný parmazán na posypání (můžete ho vynechat).

Postup

1. Troubu předehřejte na 190°C. Do střední části trouby vložte pečící plech. Čtyři zapékací misky o objemu 230-250 ml vymažte máslem a vysypte jemně namletou strouhankou.
2. Oddělte bílky od žloutků a položte je stranou, dokud je nebudete potřebovat.
3. Ve středně velkém hrnci roztopte máslo při středně vysoké teplotě. Přidejte mouku a míchejte, aby se nevytvořily hrudky. Směs povařte 1-2 minuty, dokud nezačne bublat. Potom postupně, za stálého míchání, přilévejte mléko. Za stálého míchání přiveďte směs k varu a vařte 2-3 minuty, nebo i déle, dokud nezhoustne.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články