Tajná zbraň na nadbytečný tuk, rakovinu a choroby srdeční

4370
Sdílejte

Je vědecky dokázáno, že kysané zelí poskytuje mnohé významné zdravotní přínosy. Z nich nejdůležitější jsou zlepšování trávení či prevence rakoviny, mrtvice a srdečních infarktů.

Vděčí za to svému jedinečnému složení nutričních látek. Její léčivou sílu dále ještě více zesiluje proces fermentace, během něhož se v ní tvoří množství unikátních substancí.

V tomto článku se podrobněji podíváme na pár jejích významných vlastností.

1. Výborné probiotikum

Díky procesu kvašení a přítomnosti kvasných bakterií má kysané zelí silné probiotické vlastnosti.

Dobré bakterie zlepšují střevní mikroflóru a proto se doporučuje, abyste po užívání antibiotik jedli nějaký čas kysané zelí, které vám zregeneruje kolonie prospěšných bakterií ve střevech.

2. Bohatá na vitamín C

Kdysi dávno si s sebou námořníci nosili kysané zelí. Dlouho vydržela čerstvá, ale to nejdůležitější bylo, že obsahovala vitamín C, který je chránil před kurdějí.

Vitamin C je také silný antioxidant, který zneškodňuje volné radikály, chrání cévy a má protirakovinné účinky.

3. Hubnutí

Studie ukázaly, že konzumace fermentovaných potravin jako kysané zelí je přínosná pro proces hubnutí, zvláště v oblasti boků.

Pozitivní efekt na hubnutí dosahují fermentované potraviny tak, že pozitivně ovlivňují a urychlují metabolismus.

Kromě toho látky, které vznikají během fermentace, potlačují záněty, podporují trávení tuků a tím předcházejí obezitě.

Kam dál?

Co můžete nachytat z láhve s vodou, když ji použijete mnohokrát? Nepříjemné se velice snadno může stát skutečností!

Alarmující číslo ve Stanech proti melanomu. Lékaři odhalili 170 zhoubných nádorů, z toho 52 melanomů

Některé příznaky rakoviny lze odhalit i během jídla. Tohle jsou tři varovné příznaky, které není radno podceňovat

Jak zjistíte, že máte ve střevech parazity – SOS příznaky!

Tento seznam 8 nejběžnějších kousnutí hmyzem vám pomůže rozpoznat co vás kouslo

Další články