Tento recept zná málokdo: VĚTRNÍK z dortové formy, je to nejlepší dezert pod sluncem !

3421
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

Postup:
Do hrnce nalijeme vodu, mléko, přidáme máslo a dáme vařit na oheň.

Když máslo roztopilo a hmota začala vřít, přisypeme hladkou mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva.

Za stálého míchání vaříme asi 4 minuty (hmota se začne oddělovat od stěn a ode dna hrnce).

Odstavíme a necháme mírně vychladnout.

Postupně přidáme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně vyšleháme.

Dostaneme těsto, které rozdělíme na polovinu.

Připravíme si okrouhlou pečící formu o průměru 24 cm, dno vyložíme papírem a naneseme polovinu těsta.

Hezky uhladíme (nanášíme v tenké vrstvě) a dáme péct.
Pečeme na 200 stupňů 20 minut.

To samé zopakujeme i s druhou polovinou těsta.

Upečená těsta necháme vychladnout na mřížce.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články