Berenice Kohoutové utekli z bytu Ukrajinští uprchlíci. Snažila se jim pomoci, ale rodinu vyděsila zima v jejím domě

10921
Sdílejte

Zkušenost s uprchlíky má kromě jiných slavných tváří Berenika Kohoutová. Právě teplo hrálo hlavní roli v příběhu, se kterým se mladá umělkyně podělila na sociálních sítích. Berenika »své« rodině připravila oběd, ale to bylo všechno, rodina odešla. Ukrajinci nechtěli čekat, až se v domě zatopí.

„Ti lidé neměli kam jinam jít. Ale šli radši na ubytovnu, kde si rozmyslí, co dál. Vyděsilo je, že dům nebyl na jejich rychlý příjezd připraven a nebylo roztopeno. Že bude teplo za pár hodin, už nějak nebyli schopni pochopit. Už byli asi moc ochromený, plný očekávání, nevím… Myslím na ně a držím jim palce, ať najdou, co hledají,“ napsala Berenika ke snímku na sociální síti s tím, že čekají na příjezd dalších uprchlíků. Pro ty už roztopeno bude.

Berenika Kouhoutová řekla :
Tak tímhle obědem začal i skončil pobyt mladé ukrajinské rodiny s malou holčičkou u nás doma. Teda, na místě, kde teď zrovna nebydlíme. Ale Lola tam vyrostla.
Možná i to, že si člověk i v cizí zemi a ve “vyhnanství” zvolí, že bude mít možnost volby z něj dělá stśle ještě důstojnýho člověka. Pocitově. Ačkoliv už toho hodně ztratil. Starejme se stále dál o lidi, co k nám přichází. Ale nevyčítejme jim, že u nás nechtějí být.
Já byla dotčená, i naštvaná. A hlavně zmatená. Ty lidi neměli kam jinam jít! Ale šli radši na ubytovnu, kde si rozmyslí, co dál. Vyděsilo je, že dům nebyl na jejich rychlej příjezd připraven a nebylo roztopeno. Že bude teplo za pár hodin už nějak nebyli schopni pochopit. Už byli asi moc ochromený, plný očekávání…nevim. Mysim na ně a držim jim palce, ať najdou, co hledaj.
A my máme roztopeno a čekáme, koho nám osud přivane🇺🇦🤍

Článek pokračuje na další straně

Kam dál?

Herečka Shannen Dohertyová nedávno otevřeně promluvila o svém boji s rakovinou. Rakovinné buňky se u mě změnily, je to jako budíček, říká

Herec Oldřich Vlach se potýká se zdravotními problémy a zrušil veškeré své pracovní závazky, včetně odpojení telefonu

Podívejte se, co si čeští sportovci oblečou pro start olympiády : Batikovaný župan, plášť z chemie? Kolekce rozdělila internet, chválu pějí slavní

Svatební veselí hokejového mistra světa Davida Tomáška : : Chlastačka s trofejí!

Velký návrat Terezy Brodské do ULICE

Další články