USNULI jste před zapnutým TELEVIZOREM? Očekávejte tyto ZMĚNY, které se projeví na TĚLE !

3168
Sdílejte

Alternativy ke spánku se zapnutým televizorem
„Existují lepší strategie než jen spánek u televize, při kterém byste si odpočinuli a uklidnili svou mysl před usnutím,“ říká Troxelová.

1. Praktikujte meditaci
Pokud jde o nasměrování klidných a relaxačních vibrací, meditace a hluboké dýchání jsou mocnými nástroji. Studie JAMA Internal Medicine z dubna 2015 ve skutečnosti zjistila, že dospělí s chronickými problémy se spánkem, kteří praktikovali meditaci (ve srovnání s těmi, kteří absolvovali spánkovou výchovu ke zlepšení svých spánkových návyků), pociťovali méně nespavosti, únavy, deprese, úzkosti a stresu .

2. Vyzkoušejte aplikaci
Existuje nespočet různých aplikací, které mají za cíl uklidnit vaše tělo i mysl a přivést vás do spánku. Od řízených spánkových meditací až po zvuky přírody a uklidňující hudbu, spánkové aplikace představují způsob, jak si dobře pospat bez televize.

3. Poslouchejte, ale nedívejte
Dalším způsobem je poslouchat uklidňující hudbu nebo podcast před spaním. Studie JMIR Mental Health z března 2020 zjistila, že sluchové podněty (jako poslech melodií) negativně neovlivňují dobu spánku stejným způsobem jako vizuální podněty.

Pamatujte však, že i pro podcasty platí stejná pravidla. Aby byl obsah klidný. To znamená, že žádná záhadná vražedná mystéria nebo scifi, která vás udrží vzhůru dlouho do noci.

4. Navštivte specialistu na spánek
Máte-li opravdu problém usnout a věříte, že televizor je jediný způsob, jak zavřít oči, Troxel doporučuje vyhledat odborné ošetření. Můžete mít poruchu spánku, jako je nespavost nebo chronické noční můry. Specialista na spánek vám může pomoci vyřešit problém a přizpůsobit plán léčby tak, aby vám pomohl získat dlouhotrvající úlevu od bezesných nocí.

 

 

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články