USNULI jste před zapnutým TELEVIZOREM? Očekávejte tyto ZMĚNY, které se projeví na TĚLE !

3168
Sdílejte

„Mnozí moji klienti si nastavili budík na televizoru, aby se spustil v určitou dobu, ale časem se z toho stane návyk a jejich mozky se tomuto načasování přizpůsobí tak, že se vzbudí, když se televizor vypne,“ tvrdí odbornice.

Tyto časté poruchy spánku mohou ovlivnit vaše každodenní fungování. Studie Psychologie a stárnutí ze září 2014 zjistila, že lidé s přerušovaným spánkem měli horší kognitivní výkon během dne ve srovnání s těmi, kteří spali nepřetržitě celou noc. Nedostatek spánku může také přispět k vysokému krevnímu tlaku, snížené imunitní funkci a přírůstku hmotnosti, podle Cleveland Clinic.

4. Může způsobit konflikt s partnerem
Toto je „jeden důležitý (a často opomíjený) důsledek, který je třeba zvážit. Pro páry, které sdílejí postel, je důležitý společný spánek. To znamená, že pokud jeden z partnerů rád dřímá při zapnutém televizoru a druhý ne (protože to negativně ovlivňuje kvalitu spánku), může to vést ke konfliktům a nevoli ve vztahu , upozorňuje odbornice.

Jak změnit televizní návyky?
Nemůžete usnout bez televize? Zkuste změnit alespoň některé návyky, abyste snížili negativní účinky na kvalitu spánku.

Přeskočte stimulující obsah
Pokud se chystáte dívat televizi, dejte si pozor na obsah. Jinými slovy, mezi sledováním odlehčené komedie a vzrušujícím akčním thrillerem před spaním je obrovský rozdíl.
Když jste pohlceni něčím super stimulujícím, váš mozek zůstane ve střehu. Tato duševní aktivace těsně před spaním může přetrvávat až do noci, což ztěžuje pád do hlubších stadií spánku. Rozhodněte se tedy pro obsah, který je lehký, zábavný nebo uklidňující.

Udržujte nízkou hlasitost
Omezte alespoň hlasitost pár hodin před spaním. Je méně pravděpodobné, že by vás televizor s nízkou hlasitostí vystrašil ze spánku a sabotoval váš spánkový cyklus.

Článek pokračuje na další straně

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články