USNULI jste před zapnutým TELEVIZOREM? Očekávejte tyto ZMĚNY, které se projeví na TĚLE !

3168
Sdílejte

2. Udrží vás déle nahoře
Když před spaním sledujete televizní pořad, je pravděpodobné, že zůstanete vzhůru do bílého rána, abyste si prohlédli další epizodu (nebo dvě nebo tři). Studie Behavioral Sleep Medicine došla k závěru. Lidé, kteří k usínání používali média, jako je televize, šli spát později.

Zatím však mnohem víc! Aby toho nebylo málo, „streamované televizní pořady jsou navrženy tak, aby byly velmi pohlcující, takže je velmi obtížné přestat dívat,“ říká Troxelová. Jak upozornila na zajímavou věc, generální ředitel společnosti Netflix řekl, že jejich největším konkurentem je spánek!

Když zůstanete dlouho vzhůru a budete mít problém s usínáním, stanete se náchylnými k množství zdravotních problémů. Ano, podle Harvard Health Publishing je nedostatečný spánek spojen s větším rizikem deprese, cukrovky a kardiovaskulárních problémů.

3. Přeruší spánek
Nejenže vás televize před spaním udrží dlouho vzhůru, ale může také narušit spánek poté, co se dostanete do říši snů. Na vině je opět vysoce stimulující obsah. Pokud například usnete u hororového filmu, obrázky vás mohou pronásledovat ve snech a způsobit noční můry.

„Osobně vím, že jsem musela přestat dívat na některé pořady, které miluji, jednoduše proto, že jsem věděla, že způsobují bizarní nebo strašidelné sny,“ přiznává se Troxelová. „Dokonce i sledování zpráv v těchto dnech může být velmi znepokojující, což je kontraproduktivní, když se pokoušíte usnout,“ dodává.

Článek pokračuje na další straně

Jindy za přerušení klidného spánku může nečekaný hluk. Například změna hlasitosti, která se často vyskytuje, když přijde nová relace nebo reklama, vás může vyburcovat. Nebo, paradoxně, dokonce i zvuk vypnutého televizoru vás může probudit.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články