Neodolatelné Esterházyho řezy ! Dělám je pro různé oslavy a každý se ptá na recept

5130
Sdílejte

Postup :

Smíchejte bílé s polovinou cukru do hladka, přidejte zbývající cukr a citronovou šťávu a přidejte pevný sníh. Opatrně přidejte mouku a ořechy. Pečeme dva identické plátky ořechu. Pečeme ve vyhřívané troubě na 180°C asi 10-1 minutu na pečícím papíru. Odstraňte papír na pečení. Každý plátek nakrájejte na tři stejně široké proužky a nechte vychladnout.

Smíchejte třetinu mléka se sušeným pudinkem a žloutky do hladka. Zbývající mléko se přivede k varu s cukrem i vanilkovým cukrem a přidá se mléko smíchané se sušeným pudinkem a žloutky a míchá se, dokud směs neztuhne. Nechte vychladnout. Máslo smíchejte přes pěny a promíchejte s vychlazeným pudinkem.

Proužky těsta tenké protřepejte džemem a rozprostřete smetanu na džem, pak položte druhý plátek a znovu otřete džemem a smetanou a zakryjte třetím proužkem a jemně zatlačte. Totéž uděláme se zbytkem pásů. Naplněné řezy vložíme do chladničky.

Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články