Toxičtější než cigarety, způsobují dýchací potíže, bolesti hlavy a dokonce rakovinu

11267
Sdílejte

Nedávná studie také zjistila, že tyto parafinové výpary mohou také způsobit závažnější onemocnění, jako jsou: nádory ledvin a jater. Ve vosku na parafínové svíčky je více než 20 toxinů. Jedná se o nejnebezpečnější: aceton, trichlorfluormetan, sirouhlík, 2-butanon, trichlorethan, trichloreten, tetrachlormethan, tetrachloreten, chlorbenzen, ethylbenzen, styren, xylen, fenol, křesel, cyklopenten. K těmto vonným svíčkám jsou přidány také syntetické vůně a barvy. Tyto přísady mohou také vést k některým alergickým reakcím.

Rozhodně byste se měli vyhnout některým vonným svíčkám nebo levným svíčkám „aromaterapie“. Slavné gelové svíčky obsahují stejné petrochemické látky jako parafín, ale představují ještě větší nebezpečí, protože jejich skleněné nádoby někdy explodují. Vyhněte se levným vonným svíčkám, protože se obvykle dovážejí a mohou obsahovat olověné knoty.

Kam dál?

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Osudové rozhodnutí : Marcela nastoupila do autobusu smrti, ve kterém neměla být. Rodiče odhalili poslední okamžiky

Žena zneužila svého stavu po prodělané mrtvici. Před lékaři a sociálními pracovníky zveličovala své problémy tak, aby měla nárok na co největší invalidní důchod a další dávky. Jezdila na dovolené a festivaly

Pes, který se ztratil před dvěma lety se našel 1600 kilometrů daleko

Další články