Větrníkový dort, kterým zabodujete na každé rodinné oslavě: Trumfne i oblíbené zákusky!

2193
Sdílejte

Vyšleháme spolu s kukuřičným škrobem.

Nyní nalijeme do hrnce i mléko a na středním ohřevu uvaříme hustý krém.

Krém poté přelijeme do misky, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout.

Mezitím si do hrnce nalijeme vodu s mlékem, přidáme máslo, sůl a za stálého míchání necháme rozpustit na sporáku na mírném ohřevu.

Když se máslo rozpustí, přimícháme prosetou mouku.

Těsto povaříme za stálého míchání asi 1 – 2 minuty.

Těsto necháme trochu vychladnout a po jednom zapracujeme vajíčka.

Vezmeme si dvě dortové formy o průměru 20 cm, vysteleme je pečícím papírem a do každé nalijeme polovinu těsta.

Recept pokračuje na další straně

Pečeme 10 – 15 minut při teplotě 200 °C.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články