Zdají se vám sny o volném pádu z výšky? Zjistíte co znamenají a na co si dát pozor

2739
Sdílejte

Hypogogický stav je charakteristický tím, že během jeho trvání je pro nás velmi obtížné odlišit realitu (bdění) od spánku. Tyto dva světy se tak spojí v jeden, což může zapříčinit to, že naše tělo začne dostávat protichůdné signály.

Pád je výsledkem právě takového signálu, při němž dochází ke kontrakci svalů. Naše mysl padá dolů a dá tím pádem tělu signál. To samozřejmě zareaguje tím, že sebou trhne. Jedná se tedy o naprosto normální a logickou reakci našeho těla.

Na vině je také stres
Příčinou křečí ovšem mohou být také reakce na světlo a zvuk. Křeče ovšem mohou pocházet také stresu, který během dne zažíváme. Samotné studie prokázaly, že u stresovaných lidí se tento jev vyskytuje mnohem častěji než u lidí vyrovnaných. Vyskytují se také u lidí, kteří trpí tzv. syndromem neklidných nohou. Každopádně, pokud se vám podobné situace stávají, bát se nemusíte. Rozhodně ale doporučujeme trochu zvolnit tempo a tolik se nestresovat.

Kam dál?

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Osudové rozhodnutí : Marcela nastoupila do autobusu smrti, ve kterém neměla být. Rodiče odhalili poslední okamžiky

Žena zneužila svého stavu po prodělané mrtvici. Před lékaři a sociálními pracovníky zveličovala své problémy tak, aby měla nárok na co největší invalidní důchod a další dávky. Jezdila na dovolené a festivaly

Pes, který se ztratil před dvěma lety se našel 1600 kilometrů daleko

Další články