Vědci potvrdili, že chemoterapie ve skutečnosti rakovinu dále šíří

3601
Sdílejte

„Při vylučování bílkoviny WNT1B bude tato vzájemně reagovat se sousedními nádorovými buňkami a způsobovat, že budou růst, útočit a, co je nejdůležitější, vzdorovat následné léčbě,“ řekl pro AFP News spoluautor studie Dr. Peter Nelson z Výzkumného centra pro rakovinu Freda Hutchinsona.

V časopise Nature Medicine výzkumníci dále uvedli:

„Vylučování bílkoviny WNT16B v mikroprostředí nádoru prostaty oslabovalo in vivo účinky cytostatik, podporuje přežití nádorové buňky a progres onemocnění“ a „…odezvy na poškození v benigních buňkách… mohou přímo přispívat ke zvýšené kinetice růstu nádoru.“

Článek pokračuje na další straně

Zatímco výzkum dále odhaluje, že účinky chemoterapie jsou pro zdravé buňky rozsáhlé a zničující, rovněž se ukázalo – přinejmenším už v roce 2004 – že „chemoterapie k přežití přispívá jen málo“.

Studie Klinické onkologie zjistila, že co se týká pětileté míry přežití v případech rakoviny dospělých, chemoterapie má úspěšnost pětiletého přežití jen v 2,3 % případů v Austrálii a v 2,1 % případů v USA.Jiný výzkum zjistil, že z 2 000 pacientů, kteří dostávali chemoterapii, zemřelo 161 pacientů v průběhu 30 dnů léčby.

Téměř 8 % jich bylo klasifikováno jako souvisejících s chemoterapií (a dalších téměř 16 % nebylo klasifikováno kvůli nedostačujícím informacím).Jak bylo zmíněno, chemoterapie může navíc zvyšovat riziko následné rakoviny, jakou je akutní myeloidní leukémie související s předchozí terapií (t-AML), „vzácná, ale vysoce smrtelná komplikace cytotoxické chemoterapie“.

Výzkumníci uvedli, že k případům t-AML dochází téměř pětkrát častěji u dospělých, kteří jsou léčeni chemoterapií než u běžné populace.Je nepravděpodobné, že by onkologové vysvětlovali mnohé možnosti léčby.Mnozí lidé, když jim diagnostikují rakovinu, se domnívají, že jejich jedinými možnostmi léčby jsou chemoterapie, operace nebo ozařování.

Pouze vy a váš tým poskytovatele zdravotní péče můžete učinit rozhodnutí o nejlepším postupu léčby, ale měli byste vědět, že je nepravděpodobné, že konvenční poskytovatelé budou uvažovat nekonvenčně.

 

Kam dál?

Za nehty a vlasy utratila půl milionu. Manželka dubajského milionáře dostává měsíčně tolik peněz, že neví, co s nimi

Ženy s malými dětmi si stěžují, že nemají dostatek pracovních možností

Smutný konec dovolené v Alpách. Před zraky manžela a dětí se žena zřítila ze 150 m do údolí. Visela za oblečení z lanovky, které ji neudrželo

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Další články