Apokalypsa na jihu Moravy. Ničivé tornádo srovnalo 7 obcí se zemí

1535
Sdílejte

Republika se momentálně vyrovnává s mimořádně závažnou situací. V čtvrtek (24. června) se stovky rodin museli poprat s ničivým tornádem na Moravě. Jak se ukázalo, devastující situace si kromě zraněných vyžádala i první oběti na životech.

Najzasáhnutějšími oblastmi včerejší bouře, kterou doprovázelo nečekané tornádo, jsou obce Lužice, Mikulčice, Moravská Nová Ves a Hrušky. Jak uvedl ředitel hodonínské nemocnice Antonín Tesařík, na jejich odděleních ošetřili 200 zraněných osob.

Mluvčí jihomoravské záchranné služby Michaela Bothová v České televizi ráno doplnila, že následkem zranění podlehli čtyři lidé. Podle meteorologa Pavla Karase překročila rychlost tornáda, které se klasifikováno jako velmi silné, 300 kilometrů za hodinu.

Stát uvolní na pomoc obcím po bouři 420 milionů korun, přičemž lidé mohou dostat na obnovu zničeného bydlení 5 milionů, z toho 2 milionů jako dotaci a zbytek ve formě úvěru. V postižených oblastech je nasazeno 250 policistů, 550 hasičů, 56 lidí ze záchranného útvaru a dva týmy na vyhledávání lidí v sutinách.

Kam dál?

Vyhazování cigaretových nedopalků z aut může vyjít hodně draho. Policie varuje před vysokými pokutami

Názor pokladních na zákazníky: Jsou nepříjemní, arogantní, nevychovaní a myslí si, že jim patří svět

AKTUÁLNĚ : Velké neštěstí u Nových Zámků na jihu Slovenska. Rychlík z Prahy do Budapešti se srazil s autobusem, na místě jsou mrtví

Tragédie v lomu Kamenárka na Novojičínsku: 13letý chlapec se měl zabít kvůli lásce

VELKÉ NEŠTĚSTÍ : Agresor bodl v Mostě dítě do krku : čtyřletý chlapec zemřel

Další články