Domácí sirup z bezového květu BEZ CUKRU !

3922
Sdílejte

postup:

Na začátek si dáme převařit vodu a necháte ji vychladnout .

Trvá to docela dlouho, tak to udělejte jako první, ať zbytečně hodiny nečekáte, dokud může Bezinky zalít .

Květy bezu ručně probereme, a do velkého poháru nastříháme jen kytičky tak abyste zbavili zelených částí.

Článek pokračuje na další straně

Zelené části bezu jsou totiž nahořklé.

Květy zalijeme vodou, tak aby byly ponořeny, přidáme na plátky nakrájené 3 citrony , a pohár zakryjeme gázou nebo čistou utěrkou.

Nechte odstát alespoň 24 hodin na tmavém a chladném místě.

Potom Bezinky přecedíme a vyždímáme všechnu šťávu z květů a citronů a přelijeme do hrnce.

Přidáme citrónovou šťávu ze zbývajících citronů (přecedíme přes sítko), med a sirup přivedeme na mírném ohni do varu.

Vaříme 5 minut a potom sirup opatrně přelijeme do teplých vysterilizovaných sklenic.

Dobře uzavřeme a necháme zabalené v dece / a nechat úplně vychladnout.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články