postup:
V míse si vyšleháme žloutky spolu s 55 g cukru do pěny. Zašleháme olej, potom mléko, sůl a vanilkové aroma.
Nakonec zapracujeme prosátou mouku, s kakaem, sodou a kypřícím práškem.
Utřeme na homogenní hmotu.
Bílky šleháme do pěny, přidáme citrónovou šťávu a za stálého šlehání přidáváme cukr asi v 3 – 4 dávkách.
Šleháme, dokud nevznikne tuhý sníh. Sníh postupně zapracujeme do kakaové hmoty.
Těsto nalijeme do formy, párkrát ťukneme o stůl, formu položíme na plech a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 160 ° C asi 40 – 50 minut.
Recept pokračuje na další straně
Upečený korpus necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme krém.
V misce si utřeme kukuřičný škrob s vodou. Do hrnce si nasypeme cukr, kakao, zalijeme mlékem a vymícháme.
Přidáme agar prášek a mícháme, dokud se nerozpustí.