Trápí vás nadměrné pocení během spánku? Zde je 5 příčin proč to tak může být

7884
Sdílejte

3. Nevhodné prostředí

Pokud se budíte uprostřed noci mokří, mohou za to i zcela běžné věci. Patří mezi ně přetopená nebo příliš málo větraná místnost, dále hrubá přikrývka, či teplé a nevhodné oblečení. Krásné a lehké syntetické přikrývky jsou na první pohled pohodlné, ale během spánku se teplota těla pod nimi zvyšuje, což vede k nadměrnému pocení. Totéž se dá říci o pyžamu.

Před spaním pokoj pořádně vyvětrejte a upravte v ní teplotu na cca 18 ° C. Povlečení a pyžamo přizpůsobte teplotě v pokoji a aktuálnímu počasí. Nejvhodnější jsou povlečení a pyžama z přírodních materiálů, které umožňují pokožce dýchat i během spánku a při jejich používání nedochází k rušení přirozené termoregulace. Absorbují vlhkost, neshromažďují statickou elektřinu a nevytvářejí prohřátí těla.

4. Vážné onemocnění

Pokud se pravidelně a nadměrně potíte během spánku a všechny běžné příčiny jste již vyloučili, chyba může být ve vašem zdraví. Je množství onemocnění, které mohou souviset s nadměrným pocením, a proto pokud jste již vyčerpali všechny možnosti, je třeba se zabývat i vaším zdravotním stavem. Nadměrné pocení během spánku může znamenat nějaké závažné onemocnění. Mezi nejčastější onemocnění, při kterých se lidé nadměrně potí, patří: poruchy štítné žlázy, chronická zánětlivá onemocnění, tuberkulóza, epilepsie, infekce v těle, ale také nádorové nebo některá neurologická onemocnění, či mnohé další.

U žen bývá častou příčinou menopauza, která bývá provázena návaly horka. Dále je to těhotenství, kdy se ženy více potí zejména v prvním a třetím trimestru, nebo i několik týdnů po narození dítěte.

Kam dál?

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Sprchovat se ráno nebo večer? Odborníci mají jasno. Jejich zjištění asi nikoho moc nepotěší

Další články