Trápí vás nadměrné pocení během spánku? Zde je 5 příčin proč to tak může být

7884
Sdílejte

Pokud se to týká i vás, určitě léky nevysazujte, ale vyhledejte lékaře. Ten vám pomůže změnit léky nebo jejich dávkování upraví tak, aby co nejméně způsobovaly nadměrné pocení během spánku.

2. Špatná životospráva

Mezi nejčastější příčiny nadměrného pocení patří i špatný životní styl lidí, a to velké přejídání či obtížné i kořeněná jídla před spaním. K tomu je přidružena obezita či nadváha, což má na pocení velký vliv, protože tuk zahřívá. Nadměrné pocení během spánku může způsobit i přehnané pití kávy či alkoholu, nebo jedení pozdě večer.

Nejlepším řešením je omezit v jídelníčku ostré a slaná jídla či mastné i smažené. Tím jednoduše zhubnete a prospějete problému s nadměrným pocením. Omezte jedení těsně před spaním, nejezte nezdravá jídla a nepijte kávu ani alkohol. Nejenže můžete omezit nadměrné pocení, ale vám to pomůže i při potížích při usínání.

Článek pokračuje na další straně

Kam dál?

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Sprchovat se ráno nebo večer? Odborníci mají jasno. Jejich zjištění asi nikoho moc nepotěší

Další články