Trápí vás nadměrné pocení během spánku? Zde je 5 příčin proč to tak může být

7882
Sdílejte

I když je postoj k pocení často negativní, jde o proces, který je nezbytný pro normální fungování těla. Odstraňuje z těla toxiny, udržuje tělesnou teplotu a v neposlední řadě i rovnováhu soli. Problém může nastat tehdy, když se jedná o nadměrné pocení.

Pocení – přirozená funkce kůže

Pocení je běžnou reakcí těla a za běžných podmínek člověk denně vyloučí půl litru potu. Tento objem se zvětšuje při zvýšeném příjmu tekutin, vysoké teplotě okolí, emocionální zátěži nebo při zvýšené pohybové aktivitě. Zvýšené pocení nastává iv důsledku bojování těla proti nemocem, jde například o pocení při chřipce.

V naší kůži se nacházejí dva druhy potních žláz: malé a velké. Pot v malých žlázách je bez zápachu a tvoří ho 99% voda, v níž se nacházejí minerály, močovina, kyselina mléčná, vitamíny a jiné látky. Velké potní žlázy začínají plnit svou funkci až v pubertě a odpovídají za typický pach každého člověka. Pot z nich obsahuje množství organických látek, které jsou živnou půdou pro zvýšené množení bakterií.

5 nejčastějších příčin nadměrného pocení

Kam dál?

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Sprchovat se ráno nebo večer? Odborníci mají jasno. Jejich zjištění asi nikoho moc nepotěší

Další články