Tento dezert je mistrovské dílo: Vypadá jako z luxusní cukrárny a po ochutnání každý chce Duplo !

5732
Sdílejte

Jako první si umeleme ořechy a pak k nim přimícháme mouku. Bílky si oddělíme od žloutků, k bílkem přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh. Po částech zašleháme cukr. Sníh zlehka smícháme s ořechy tak, aby vzniklo nadýchané těsto. Formu s rozměrem 20 x 20 cm si vyložíme pečícím papírem, boky potřeme olejem a rovnoměrně navrstvíme ořechové těsto. Pečeme 20 minut v předehřáté troubě při 170 ° C.

Dokud se nám peče korpus, připravíme si krém. Do hrnce nalijeme mléko, žloutky vyšleháme metličkou s cukrem a vanilkovým cukrem. Přimícháme kukuřičný škrob a pořádně vypracujeme, aby nezůstaly hrudky. Do této směsi přimícháme jednu naběračku zahřátého mléka a pak hmotu za stálého míchání nalijeme do mléka v hrnci. Když krém zhoustne, odstavíme ho z ohně, aby se moc nepřehřál.

Do krému přimícháme změklé máslo, bílou čokoládu a přikryjeme potravinářskou fólií. Necháme vychladnout.

Recept pokračuje na další straně

Upečený korpus vyjmeme z trouby a uděláme test párátkem. Okraje oddělíme od formy a mezi okraj korpusu a okraj formy vložíme dortovou pásku. Vymažeme ji olejem.

Šlehačku si vyšleháme na tuhou šlehačku. Vychladlý krém vyšleháme, smícháme se šlehačkou a navrstvíme na korpus. Rovnoměrně rozetřeme.

Z bílé čokolády, smetany a másla si ve vodní lázni připravíme polevu. Rovnoměrně ní polijeme celý dezert a odložíme na noc do chladničky. Po vyjmutí odstraníme formu, i dortovou pásku, posypeme ořechy, nakrájíme a můžeme podávat. Přejeme dobrou chuť!

Video postup:

 

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články