brambory
2 cibule
olivový olej
sůl a pepř podle chuti
na podlití
250 ml vody
250 ml šumivého vína
1 PL kukuřičného škrobu
Recept pokračuje na další straně
postup:
Jako první si připravíme marinádu. Do nádoby vložíme stroužky česneku, přidáme tymián, nasekanou nať, nalijeme šťávu z pomeranče, citronu, i olivový olej. Nakonec přimícháme červenou papriku, pepř a med. Tyčovým mixérem rozmixujeme na kompaktní směs. Přidáme sůl podle chuti a sójovou omáčku.
Vepřové karé nařízneme uprostřed souvislým podélným řezem, ale nepreřeženeme úplně.
Následně pomalu rolujeme a nařezávají okraj tak, aby nám vznikala tenká masová placka. Totéž uděláme i na druhé straně.
Jednu třetinu marinády naneseme na maso. Zbytek si odložíme, abychom jí mohli potřít i vrch.