Dosud největší studie o mamografii zjistila, že jsou zcela zbytečné a navíc nebezpečné

14830
Sdílejte

Mamograf jim tak nejenže nepomáhá, ale doslova škodí.

Dalším vážným problémem je nepřesnost mamografie, kdy je stejná šance, že vám rakovinu neodhalí, jakož i šance, že odhalí nemoc, kde žádná neexistuje.

Podle Národního inštutútu rakoviny (NCI) existuje až 20% šance, že mamograf rakovinu neodhalí, protože diagnostikovat rakovinu ve velmi rané fázi je obtížné i pro mamograf .

Celý tento zmatek kolem mamografie způsobuje, že ženy dnes nevědí jak se mají před rakovinou chránit.

Vše se to ještě více komplikuje s příchodem 3D mamografie, které vyzařují mnohem více radiace než dosavadní 2D mamografy. Riziko rakoviny z ozáření tak dále stoupá.

Jak se tedy chránit?
Pokud jste i vy, podobně jako ostatní ženy, zmatené ohledně prevence rakoviny, máme pro vás pár užitečných tipů, jak se před ní chránit.

Článek pokračuje na další straně

Stejně jako u ostatních typů rakoviny, i zde její rozvoj závisí na množství faktorů. Snažte se proto dodržovat následující zásady:

1 . Vyhýbejte se spálenému masu. I když si vaříte pro sebe, snažte se maso raději normálně vařit namísto grilování či smažení, při kterých vzniká nejvíce karcinogenů.

2. Ujistěte se, že konzumujete ve stravě dostatek jódu. Pro jistotu ho užívejte i ve formě doplňků.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články