Předpověď vědce Jaroslava Flegra jak to bude dál s koronavirem. Kdy sundáme navždy roušky

10103
Sdílejte

Z těchto údajů je zřejmé, že dnešní situace je výrazně horší než v říjnu. Existuje vyšší počet infikovaných lidí, i když blokování trvá čtyři dny a děti druhý týden nechodí do školy. To naznačuje, že opatření přijatá na podzim již nefungují v zimních podmínkách s nižšími teplotami, nižší vlhkostí a nižší odolností obyvatel. Vzhledem k tomu, že se stále více rozšiřují infekční mutanti, není jisté, zda přijmou přinejmenším mnohem přísnější opatření, která byla na podzim zavedena v Izraeli. Podzimní vlna nás oficiálně stála 12 000 mrtvých. Z počtu lidí, kteří zemřeli kromě předchozích let, je však zřejmé, že to bylo nejméně 17 000 mrtvých, a tento účet ještě není konečný – lidé infikovaní v říjnu stále umírají, ačkoli nový účetní trik oficiálně počet (podle PCR covid již nejsou pozitivní).

Profesor Jaroslav Flegr ve veřejnosti vyvolává vášnivé spory o jeho předpovědích „situace s koronaviry“. Některé z jeho předpovědí se naplnily, jiné později opravil a vysvětlil, jaké další faktory hrály roli v dalším vývoji. Se svolením profesora Flegra přinášíme beze změn celý text, který byl publikován na jeho Facebooku 1. ledna 2021. Vložené grafy nejsou součástí původního článku, ale jsou vloženy redaktory Fóra 24 pro ilustraci vývoje.

Článek pokračuje na další straně

Nadcházející vlna bude horší. I když zdravotní péče neskolabuje, vyžádá si nejméně o třetinu více obětí, tj. Dalších 30 000. Zároveň odhaduji pravděpodobnost kolapsu zdravotní péče na 80 procent. V takovém případě se počet obětí zimní vlny snadno zdvojnásobí. Lidé samozřejmě zemřou i po ústupu zimní vlny, i když se nám zázračně podaří očkovat zranitelné skupiny v domovech pro seniory. Ochrana seniorů mimo tyto domovy a lidí před jinými zranitelnými skupinami – srdečními, obézními, diabetiky, lidmi s plicními chorobami, poruchami imunity, rakovinou atd. – je zvolenou očkovací strategií „proč stavět očkovací zařízení, stále máme málo vakcín Proč zkusit pořídit více vakcín, stále je nemůžeme spravovat a my ušetříme? “je spíše oblast snů. Konečný účet se tak může do léta vyšplhat na 100 000 mrtvých.

V důsledku chyb, nebo, jak je stále více zřejmé, cynického (a chybného) výpočtu některých členů vlády (nepřijmeme nepopulární opatření a přesto se zbavíme ekonomicky neproduktivních lidí a nemocných, ušetříme), takže snad každá stá populace zemře do léta česky. Je velmi pravděpodobné, že v globálním měřítku budeme „Best in covid“, a to navzdory skutečnosti, že díky kvalitě zdravotní péče a nadměrné kapacitě nemocnic jsme měli být na přesně opačném konci stupnice. Devadesát procent úmrtí bude způsobeno vládou a úřady (a konkrétními jednotlivci) spadajícími pod ministerstvo zdravotnictví.

Kam dál?

Partner Lucie Bílé měl narozeniny a zpěvačka mu veřejně vyjádřila svou lásku. Bylo to jako z romantického filmu

Zakázka za všechny peníze : Armáda koupila drony. Státní podnik naúčtoval 42 milionů korun, přitom mají hodnotu v řádu stovek tisíc

Dechberoucí pohled na Lucii Borhyovou : Ukázala svou postavičku v plavkách. Fanoušci jsou jako u vytžení

Ema Smetana šokovala ve Varech : Takový ,,outfit“ tu snad ještě nebyl ! Vyrazila jen v korzetovém body a chlupatých botách

Velká modřina a jizva u klíční kosti : Anička Slováčková odhalila další věc, kterou na svém těle má kvůli chemoterapiím

Další články