Sváteční vánočka podle receptu babičky. Fantastický přehledný recept, který zvítězil v kulinářské soutěži !

14952
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

Postup:

Jako první si připravíme kvásek. Do hrnce si nalijeme přiměřené množství mléka, přidáme trochu cukru a mléko si mírně zahřejeme. Stejně dáme na sporák trochu ohřát i máslo. Mléko musí být po zahřátí jen teplé, ne horké. Rozdrobíme do něj droždí, dobře promícháme aby se rozpustilo a nasypeme trochu mouky, aby nám vzniklo takové řidší těstíčko. Přikryjeme ho bavlněnou utěrkou a necháme nakynout.

V samostatné míse si vyšleháme žloutky s cukrem do krásné nadýchané pěny. Přidáme vanilku, citronovou kůru a promícháme. Vezmeme si rozpuštěné máslo (opět platí, že nesmí být horké) a postupně ho zašleháme do žloutkové směsi .

Následně přidáme i vykynutý kvásek a sůl. Řídké suroviny vyšleháme metličkou a postupně zapracujeme po částech mouku. Těsto mícháme dokud se nepřestane lepit na stěny mísy .

Recept pokračuje na další straně

Na závěr hnětení zapracujeme do těsta rozinky a mandle. Potom ho odložíme na teplé místo a necháme vykynout. Když je těsto vykynuté, vyformujeme si ho na hrubší válec a rozřízneme na 6 přibližně stejných kusů.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články