Toto je důvod, proč mají profi cukráři vždy dokonalé odpalované těsto: Zaručeně nespadne a chuť jako z nóbl cukrárny!

4491
Sdílejte

Jestliže těsto nedrží tvar ani tak (na pečící papír nanesete lžičku těsta a hromádka se vám začne roztékat do stran), je třeba ho trochu zahustit. NIKDY to ale nedělejte tak, že byste přidali jen mouku, to by se těsto nenafouklo tak, jak je potřeba a následně by nešlo pořádně naplnit.

Pokud je těsto příliš tekuté, znovu ve stejných poměrech rozpusťte máslo ve vodě a do směsi zavařte mouku. Nechte vychladnout a pak po troškách zašlehávejte do původního tekutějšího těsta. Nebo – a to je většinou lepší varianta – začněte znovu a trochu vody uberte. Jestliže těsto zůstane příliš tekuté, nenadme se, bude měkké a zavlhlé. Prostě úplně špatně.

Recept pokračuje na další straně

Tipy a triky k dokonalosti

Ve francouzských cukrářských knihách často narazíte na jednoduchou mantru znějící 2: 1: 1: 2 (základní recept na těsto je přibližně vyjádřením těchto poměrů). Jde o poměr váhy jednotlivých ingrediencí tak, jak je do těsta přidáváte, tedy 2 díly vody, 1 díl másla, 1 díl mouky a 2 díly vajec (vejce tedy třeba volit s ohledem na jejich velikost). Podle typu mouky (poměr lepku v mouce a její kvalita) se poměr může nepatrně lišit .

Odpalované těsto se jmenuje podle toho, že když do směsi vody a másla. Zavařujete mouku, těsto se po chvíli začne odpalovat od dna – na dně zůstane jen tenký bílý povlak, těsto se lepí na vařečku a v neposlední řadě jeho správnou konzistenci poznáte podle toho, že když do něj zapíchnete lžíci, ta zůstane vzpřímená a ani se nehne.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články