Tajemství cukráře na dokonalý Pařížský krém : Zaručeně se vám vydaří !

4427
Sdílejte

Takto připravenou směs si necháme pořádně vychladnout. Potom do této směsi přidáme máslo (ideálně nakrájené na menší kousky) a celou směs vyšleháme. Šlehání krému trvá přibližně 13-15 minut. Správně ušlehaný krém má nadýchanou konzistenci (jako pěna) a že je hotový poznáme tak, že zbledne a zvětší svůj objem – tehdy můžeme přestat šlehat. Pozor abyste krém neprešlehali tak, že bude až příliš hustý.

Používáme na plnění dortů, do rolád, závinů, na zákusky a vynikající je i na vánoční cukroví (například na pařížské rohlíky či do laskonek).

Recept pokračuje a na další straně

Karamelový pařížský krém do větrníků

Stejně si můžeme připravit i karamelový krém. Zkaramelizujeme 3 polévkové lžíce cukru, zalijeme menší částí z 250 ml smetany na šlehání, musí být horká, rozmícháme do hladka a necháme na druhého dne vychladnout. Zbytek smetany vyšleháme a postupně do ní zašleháme karamelovou směs. Uvařený karamelový základ z cukru a smetany můžeme používat na dochucení krémů

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články