postup:
Smetanu vaříme s 50-100 g vysokoprocentní čokolády , odstavíme a mícháme dokud se nerozpustí a nespojí se smetanou. Necháme vychladnout v lednici do druhého dne. Potom vyšleháme a použijeme. Pozor, je náchylná na sražení, nesmí se prošleháme, třeba šlehat jen krátce.
Pokud se už přece jen srazí, můžeme se pokusit napravit to tím, že ji vyšleháme tyčovým mixérem , znovu necháme vychladnout a pokusíme se opět vyšlehat. V krajním případě zašleháme do vyšlehaného másla.
Pařížský krém
Je odlišný v tom, že kromě smetany a čokolády obsahuje i jiné přísady. Je velmi oblíbený a neváhejte ho vyzkoušet do dortů, rolád, zákusků, nebo jen tak, například s čerstvým ovocem.
potřebujeme:
250 ml smetany na šlehání