Neměníte povlečení pravidelně ? Chyba! Z TOHOTO se vám určitě obrátí žaludek!

1948
Sdílejte

Máte rádi vůni čistého ložního prádla a čerstvě převlečených peřin ? Pak byste měli posteli věnovat zvýšenou pozornost ! Jsou v ní totiž i nežádoucí návštěvníci.

V posteli, tedy v peřinách trávíte značnou část života. Věděli jste, že se v ní nachází velké množství bakterií, mikroorganismů a roztočů, které vám tam dělají společnost? Právě proto je velmi důležité vyměňovat ložní prádlo a dbát na hygienu své postele, peřin a matrací. Pokud povlečení neměníte pravidelně a nestaráte se o čistotu matrací, může se v nich nacházet až třistakrát více bakterií než na psí hračce.
Spěte jako v bavlnce
 

Proč se jim tam tak daří?

Je to proto, že během spánku se člověk potí a také se mu odlupují odumřelé částečky kůže. Teplo, které tělo produkuje, zahřívá polštář i přikrývku a spolu s vlhkem tvoří dokonalý ráj pro mikroorganismy a roztoče. Ložní prádlo se opravdu vyplatí pravidelně vyměňovat, prát, žehlit, peřiny a matraci zbavovat prachu a řádně větrat.

Domácí mazlíčci nepatří do postele.
Článek pokračuje na další straně

Kam dál?

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Osudové rozhodnutí : Marcela nastoupila do autobusu smrti, ve kterém neměla být. Rodiče odhalili poslední okamžiky

Žena zneužila svého stavu po prodělané mrtvici. Před lékaři a sociálními pracovníky zveličovala své problémy tak, aby měla nárok na co největší invalidní důchod a další dávky. Jezdila na dovolené a festivaly

Pes, který se ztratil před dvěma lety se našel 1600 kilometrů daleko

Další články