Máte doma pár jablek ? Pak zkuste toto : Sbírka top receptů na bezkonkurenční jablkové zákusky !

19164
Sdílejte

2 šálky mléka
3/4 sklenice cukru
5 žloutků
Vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt
2 polévkové lžíce pšeničné mouky
2 polévkové lžíce bramborového škrobu
250 g másla

Na jablečnou hmotu:

1 kg jablek
3 polévkové lžíce cukru
2 bal. vanilkového pudingu

dále:

vanilkové sušenky

Postup:

piškot:

Bílky oddělíme od žloutků. Přidáme do nich špetku soli a šleháme. Na závěr přidáme cukr a vyšleháme na hustý sníh. Při nízké rychlosti vešleháme jeden žloutek za druhým.

Prosejeme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Přidáme do vaječné hmoty a důkladně promícháme.

Pečeme 35-40 minut při teplotě 180 stupňů (forma 25 x 26 cm). Necháme vychladnout.

Po vychladnutí rozřízneme na dvě stejné části.

Krém:

Žloutky vyšleháme s cukrem, moukou a 1/2 šálku mléka, zbytek mléka dáme vařit. Pak vmícháme žloutkovou směs a uvaříme hustý pudink, necháme vychladnout a do vychladlé hmoty vmícháme našlehané máslo.

Jablečná hmota:

Jablka nastrouháme as cukrem dusíme asi 10 minut. Potom do hmoty vmícháme pudinkové prášky a uvaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout.

vrstvíme:

1/2 kakaové piškoty, 1/2 vanilkového krému, vrstva sušenek, 1/2 jablečné hmoty, vrstva sušenek, zbytek jablečné hmoty, zbytek krému a druhá část kakaové piškoty. Na vrch můžeme nalít kakaovou polevu.

Koláč odložíme alespoň na 3 hodiny do chladničky, sušenky krásné změknou a celý koláč bude krásně vláčný a jemný.

Recept pokračuje na další straně

Balkánský jablečný koláč!

Potřebujeme:

4 vejce

130 ml oleje

200 g kr. cukru

200 g hladké mouky

130 ml vody

1 bal. prášku do pečiva

1 bal vanilkového cukru nebo

Náplň:

900 ml vody

200 g moučkového cukru

1 kg nakrájených oloupaných jablek

2 vanilkové pudinky

100 ml vody

Na ozdobu:

Smetana ke šlehání – 2 kelímky

Postup:

Bílky a žloutky oddělíme, bílky vyšleháme s cukrem (cukr přidáváme postupně) na sníh. Žloutky vyšleháme s olejem (olej přidáváme postupně), přidáme vanilkový cukr nebo vanilku, vodu (také přidáváme postupně). Vmícháme i prosátou mouku s práškem do pečiva a vyšleháme do hladka (sypkou směs přidáváme do hmoty také postupně). Trochu sypké směsi si odložíme bokem a vmícháme až do žloutkově-sněhové hmoty. Nakonec ručně vmícháme obě hmoty – žloutkovou i bílkovou a přimícháme i zbylou moučnou směs.

Plech na pečení si vymažeme, vysypeme moukou a navrstvíme těsto. Pečeme při teplotě 180 stupňů 20 minut.

Ve vodě rozpustíme cukr a přidáme nakrájená jablka. Vaříme asi 20 minut. Pak přidáme pudinkové prášky rozmíchané v 100 ml vody a vaříme do zhoustnutí. Ještě horkou směs navrstvíme na těsto. Necháme vychladit a ozdobíme šlehačkou.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články