Máte doma pár jablek ? Pak zkuste toto : Sbírka top receptů na bezkonkurenční jablkové zákusky !

19165
Sdílejte

6 žloutek

Na vrch:

500 ml smetana ke šlehání

1 ztužovač

Postup:

Bílky vyšleháme na sníh, jedno po druhém přimícháme za stálého šlehání žloutky a pak při nízkých otáčkách i zbylé sypké přísady.

Plech vyložíme pečícím papírem a uložíme něj hustě vedle sebe nakrájené plátky jablek. Na jablka navrstvíme těsto (plech 39 x 22 cm) a při teplotě 180 stupňů pečeme asi 30 minut.

Pudinky rozmícháme ve vodě, přidáme i část cukru a uvaříme hustou hmotu. Do výsledné vychladlé hmoty opatrně vešleháme i sníh z bílků (sníh vyšleháme s částí cukru).

Upečené těsto vyjmeme z trouby a obrátíme naopak tak, aby jablka byly nahoře. Natřeme krémem a nakonec vyšlehanou šlehačkou. Necháme vychladit a podáváme.

Tip: pokud chcete zužitkovat i žloutky, doporučuji zašlehat je do horkého pudinku a po vychladnutí vmícháme sníh z bílků. 🙂

Recept pokračuje na další straně

Nepečený punčový řez

Potřebujeme:

Máslové sušenky – použijte co největší sušenky a alespoň 2 balení (na vyložení plechu, i na vrchní vrstvu)

1 kg očištěných jablek

150 g krystalového cukru – případně dle chuti a kyselosti jablek (já měla kyselé)

2 bal. zlatého klasu

250 ml zlatého klasu

Kůru a šťávu z 1 malého citronu

150 g mletých ořechů

150 g piškotů nalámaných na menší kousky

50 g tmavé čokolády

Na polevu:

250 g moučkového cukru

3 lžíce citronové šťávy

2 lžíce třešňové šťávy

Na sušenky:

50 ml třešňové šťávy

1 lžíci vody

1 lžíci rumu

Postup:

Jablka nastrouháme, přidáme cukr, citrónovou šťávu a kůru, podlijeme trochou vody a přendáme na plamen a vaříme, dokud jablka změknou. Puding rozmícháme ve vodě a vlijeme k jablkům. Vaříme za stálého míchání asi 2-3 minuty.

Potom sejmeme z plamene a ještě do teplé směsi vmícháme ořechy, nalámanou čokoládu a piškoty.

Plech na pečení vyložíme sušenkami a pokapeme jejich směsí třešňové šťávy, vody a rumu (nemusíte používat rum, stačí i aroma). Na sušenky navrstvíme jablečný krém, uhladíme a pokryjeme vrstvou sušenek, které opět pokapeme.

Nakonec si připravíme punčovou polevu. Jednoduše stačí smíchat všechny přísady a promíchat jednotnou tekutou polevu. Tu navrstvíme na vrchní vrstvu sušenek a celý zákusek dáme ztuhnout do lednice.

Recept pokračuje na další straně

Jablečné řezy

Potřebujeme:
Na kakaovou piškot:

8 vajec
1 pohár cukru
1,5 čajové lžičky prášku do pečiva
1 pohár pšeničné mouky
3 polévkové lžíce kakaa

Na krém:

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články