Povidla nebo jinou jakou máte rádi. Recept pokračuje na další straně
Postup:
Všechny suroviny smícháme dohromady.Těsto trochu posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout a mezitím si přichystáme náplň.Dobře vykynuté těsto si rozdělíme na 25 kusů, podle toho jak chcete mít velké buchty.Těsto si podsypáváme a kousky těsta rozválíme, nebo roztáhneme prsty. Do každé placky dáme náplň a těsto uzavřeme.
Pokládáme do máslem vymazaného pekáče spojem dolů a každou buchtu potíráme máslem aby se k sobě nepřilepily. Nakonec všechny buchty omastíme i nahoře.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 ° C cca 30 minut.
Kam dál?
- Salát pro labužníky i štíhlou linii: za 10 minut si připravte opravdovou delikatesu, kterou ocení i nejmlsnější člen rodiny.
- Famózní pudinkové řezy složené z několika vrstev. Naprosto pobláznily celou rodinu
- Babiččin makový závin. Peče ho vždy na Vánoce. Je to ten nejlepší závin, jaký jsem kdy jedla
- Rychlé a křehoučké koláčky z tvarohu. Stačí smíchat jen 3 přísady a máte pochoutku ke kávičce ! Vydrží celý týden !