Lidé, kteří se povídají sami se sebou jsou velmi inteligentní! Jste jeden z nich?

1086
Sdílejte

Povídáte se někdy sami se sebou? Když jste v soukromí nebo se jen procházíte venku na ulici, nebo když sedíte v práci? Mluvením nahlas si lépe promyslíme věci, které chceme řešit. A je to tak! Možná by to mohlo znamenat, že jste blázni. Ti si totiž povídají sami se sebou běžně však? V jejich hlavě si totiž povídají se svými vnitřními hlasy. No pokud jste zdravý, tak toto neznamená, že nejste blázen, ale jste génius! Psycholog Daniel Swingley a Gary Lupyan tvrdí svou teorii, že mluvit s sebou je velmi přínosné pro psychiku!

Nejmoudřejší lidé si povídali sami se sebou. Podívejte se do historie. Albert Einstein využíval tiché mluvení s sebou, aby si opakoval své věty pro sebe. Váš mozek bude pracovat efektivněji. V jednom experimentu bylo 20 lidí vyzváno nato, aby našli chléb nebo jablko v supermarketu. V první řadě pokusů byly účastníci vázáni mlčenlivostí. Ve druhém kole, mohli opakovat názvy potravin nahlas. Výsledek testu ukázal, že lidé s větší lehkostí našli co potřebovali, když to vyprávěli nahlas.

Kam dál?

Zoufalá rodina na Liberecku přišla o střechu nad hlavou a to vše kvůli elektrické čtyřkolce! Koukáte, jak vám domov hoří před očima, pláče dcera

Na Kladensku se v hasičské nádrži utopilo malé dítě

Známý lékař to řekl na rovinu: ,,Nejčastěji je člověk nemocný z lenosti a chamtivosti!“

Vyhazování cigaretových nedopalků z aut může vyjít hodně draho. Policie varuje před vysokými pokutami

Názor pokladních na zákazníky: Jsou nepříjemní, arogantní, nevychovaní a myslí si, že jim patří svět

Další články