Jemný dýňový nákyp s tvarohem. Jehož chuť nelze slovy vyjádřit

2265
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

Postup :

Dýňovou dužinu dejte péct do trouby. Nechte 100 g dužiny na polevu, zbytek vyždímejte v několikavrstvé gáze. Vyždímanou dýni rozemelte v mixéru nebo ve strojku na maso. Přidejte 70 g cukru, kůru, 2 vejce, 1 polévkovou lžíci škrobu a dobře promíchejte.

Na mírném ohni povařte mák po dobu 15 minut. Potom vodu slijte a mák nechte oschnout.

V mixéru smíchejte tvaroh a 100 g cukru do soudržné hmoty. Potom do ní přidejte 2 vejce, 1 pol. lžíci škrobu a mák.

Pokryjte dno formy (nejlépe je použít otevírací) pečicím papírem a vymažte tukem. Vymažte rovněž po stranách a vysypte malým množstvím mouky. Postupně vkládejte po lžících střídavě tvarohovou a dýňovou hmotu.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články