U Tišnova vykolejila část rychlíku z Prahy se 150 cestujícími, podle prvních informací je na místě 13 zraněných

1974
Sdílejte

„Podle informací, které zatím máme, by se měla nehoda obejít bez větších zranění i škod,“ potvrdil jihomoravský policejní mluvčí Pavel Šváb. Na místo zamířily sanitky, hasiči Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) i policisté. Obavy z vážných následků nehody se naštěstí nepotvrdily.

„Událost jsme po ohlášení brali jako mimořádnou, vyslali jsme na místo čtyři posádky včetně letecké. Ukázalo se, že při nehodě nedošlo k vážným zraněním. Nikoho jsme na místě neošetřovali,“ potvrdila mluvčí záchranky Michaela Bothová.

Článek pokračuje na další straně

Vagony mimo koleje

Vykolejily poslední dva vagony rychlíku Vysočina jedoucího z Prahy do Brna. „Vozy ale nejsou převrácené,“ řekla mluvčí Českých drah Gabriela Novotná a dodala: „Zatím není jasné, co se stalo, ve hře je technická závada. Na místě je evakuace asi 150 lidí.“

Podle jednoho ze strojvedoucích by mohla být příčinou závada na výhybce nebo podvozku vlaku. „Naštěstí asi nejel kolega moc rychle a stačil zastavit hned po vykolejení.“ okomentoval situaci.

Kam dál?

Za nehty a vlasy utratila půl milionu. Manželka dubajského milionáře dostává měsíčně tolik peněz, že neví, co s nimi

Ženy s malými dětmi si stěžují, že nemají dostatek pracovních možností

Smutný konec dovolené v Alpách. Před zraky manžela a dětí se žena zřítila ze 150 m do údolí. Visela za oblečení z lanovky, které ji neudrželo

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Další články